Jámbor András: Czeglédy visszavehetne az arcából, nem antidemokratikus, ha valaki visszalép a másik javára

  • narancs.hu
  • 2021. október 1.

Belpol

A politikus szerint Czeglédynek és a DK-nak a második forduló intézményével van baja. Állítása szerint a párt megfúrta, hogy az egyéni jelölteknél is legyen.

„Egészen elképesztő az a kampány, amibe az első forduló után a DK különböző arcai kezdtek a még állva maradt jelöltekkel szemben, valamiféle antidemokratikus fordulatnak beállítva a lehetséges visszalépéseket és a második forduló intézményét” – írja Jámbor András a Facebook oldalán. A nyolcadik kerület előválasztási győztese Czeglédy Csaba korábbi, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter egyezkedését elítélő posztjára reagálva.

Jámbor szerint Czeglédy „visszavehetne az arcából”, „miután Szombathelyen úgy nyert 176 szavazattal, hogy ehhez a Fidesz-propagandája segítette hozzá, amikor őt jelölte ki az Ördög Ügyvédjének”. Jámbor leírja, hogy ő abban a hitben volt, hogy konszenzus van az ellenzéki pártok között abban, hogy a Fidesz egyfordulós választási rendszere antidemokratikus intézmény. Czeglédy posztjában arra utal, hogy Karácsony Gergely erőltette ki, hogy legyen az előválasztás miniszterelnök-jelölti szavazásának második fordulótja is de Jámbor szerint ez nem igaz. Jámbor felteszi a kérdést: „Nem az a normális, ha van második forduló? Nem inkább az a baj, hogy a DK megfúrta, hogy az egyéni jelölteknél is legyen második forduló?”

„Másrészt azok a DK-sok, akik azt mondják most, ha Márki-Zay vagy Karácsony visszalép, az nem demokratikus, azok mit gondolnak a DK-Jobbik alkuról, aminek következtében 31 helyen lépett vissza egymásnak ez a két párt? Vagy talán 2018-ban is antidemokratikus volt, amikor a DK és az MSZP nem indított egymás ellen jelölteket?” – jegyzi meg Jámbor András.

Az újságíróból lett politikus posztját azzal zárja, hogy szerinte nem az az antidemokratikus, ha valaki visszalép, hanem az, „ha egyesek megnehezítik a honfitársaink, az ellenzéki választók szavazását!”

(Facebook/Jámbor András)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk