Tállai András megmutatta, mennyire örülnek a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumnak

  • narancs.hu
  • 2021. október 1.

Belpol

Kampány van.

Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára az Idősek Világnapja alkalmából nem volt rest megosztani Facebook oldalán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióbeszédében bejelentette, hogy novemberben 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kapnak az idősek. Mint arról lapunk is beszámolt, a műsorban Nagy Katalin kérdésére, miszerint a gondoskodás része az, hogy a nyugdíjasoknak nyugdíjprémiumot fizetnek, miniszterelnök úr?” Orbán kurta válasza az volt, hogy igen. De nem hagyta ám ennyiben az extra juttatásról szóló közlést. Kifejtette, hogy „minél többen vagyunk meg a családból, az annál nagyobb örömet jelent”, valamint arról beszélt, hogy ezt az országot rendszeresen kifosztották, hol a németek, hol a szovjetek, hol meg a kommunisták söpörték le a padlást,

de azért a kormány mégis tud majd nyugdíjprémiumot adni, mert a gazdaság nagyon pörög.

Orbán nyilván a jeles naptól eltekintve nem véletlenül időzítette kampánycélokra is megfelelő bejelentését az ellenzéki előválasztás eredményhirdetését követő napra.

Tállai államtitkár bejegyzésében a lényegi információhoz hozzátette , hogy "Mi visszaadjuk azt, amit a baloldali kormányok elvettek a nyugdíjasoktól!" Közléséhez egy képet is csatolt illusztrációként, melyen vélhetően egy ettől a témától független eseményen idős nők a tapsolni készülő Tállai mögött körtáncot járnak, vígadoznak. Az üzenet egyértelmű...

🇭🇺 Idősek Napja alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy novemberben 80 ezer forint nyugdíjprémium...

Posted by Tállai András László on Thursday, September 30, 2021

(Facebook/Tállai András)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.