Tállai András megmutatta, mennyire örülnek a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumnak

  • narancs.hu
  • 2021. október 1.

Belpol

Kampány van.

Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára az Idősek Világnapja alkalmából nem volt rest megosztani Facebook oldalán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióbeszédében bejelentette, hogy novemberben 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kapnak az idősek. Mint arról lapunk is beszámolt, a műsorban Nagy Katalin kérdésére, miszerint a gondoskodás része az, hogy a nyugdíjasoknak nyugdíjprémiumot fizetnek, miniszterelnök úr?” Orbán kurta válasza az volt, hogy igen. De nem hagyta ám ennyiben az extra juttatásról szóló közlést. Kifejtette, hogy „minél többen vagyunk meg a családból, az annál nagyobb örömet jelent”, valamint arról beszélt, hogy ezt az országot rendszeresen kifosztották, hol a németek, hol a szovjetek, hol meg a kommunisták söpörték le a padlást,

de azért a kormány mégis tud majd nyugdíjprémiumot adni, mert a gazdaság nagyon pörög.

Orbán nyilván a jeles naptól eltekintve nem véletlenül időzítette kampánycélokra is megfelelő bejelentését az ellenzéki előválasztás eredményhirdetését követő napra.

Tállai államtitkár bejegyzésében a lényegi információhoz hozzátette , hogy "Mi visszaadjuk azt, amit a baloldali kormányok elvettek a nyugdíjasoktól!" Közléséhez egy képet is csatolt illusztrációként, melyen vélhetően egy ettől a témától független eseményen idős nők a tapsolni készülő Tállai mögött körtáncot járnak, vígadoznak. Az üzenet egyértelmű...

🇭🇺 Idősek Napja alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy novemberben 80 ezer forint nyugdíjprémium...

Posted by Tállai András László on Thursday, September 30, 2021

(Facebook/Tállai András)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?