Csendben kitették az NKA-ból a Mi Hazánk szélesőséges zenészét

  • B.P.M.
  • 2019. április 2.

Belpol

Ő volt a főszervezője annak a rendezvénynek, melyen a Romantikus Erőszak is fellépett.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, személyesen Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nevezte ki Göbl Gábort az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiumának a tagjává, aki egyébként a Mi Hazánk Mozgalom soproni szervezetének is az elnöke, továbbá a Moby Dick rockzenekar basszusgitárosa.

A Válasz Online vette észre, hogy lekerült a neve az NKA honlapjáról, a lap információi szerint összeférhetetlenség miatt.

Göbl Gábor volt annak a rendezvénynek főszervezője (Nemzeti Dal Ünnepe) is, mely az NKA támogatásával jött létre, illetve amelyen a szélsőjobboldali a Romantikus Erőszak is fellépet. Az együttes legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy „Hangtámadás a normalitás védelmében” címmel adtak koncertet a melegfelvonulásra időzítve, és ezt a Hammerworld zenei magazin Facebook-oldalán egy olyan plakáttal reklámozták, amelyen egy férfi éppen a korábbi Eurovízió-nyertes Conchita Wurst haját vágja ollóval és nullás géppel. A Hammerworld egyébként később törölte a posztot, és elnézést kért az esemény reklámozásáért.

Szkinhedzenekar fellépését támogatta az NKA

A Nemzeti Dal Ünnepén lép fel a Romantikus Erőszak. A Nemzeti Dal Ünnepét március 16-án rendezik meg az erdélyi Székelyudvarhelyen a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával. A fesztiválon fellép többek között a csak Romerként feltüntetett Romantikus Erőszak is - számol be az Index. A szkinhedzenekar az utóbbi években Romer néven igyekszik átpozicionálni magát nemzeti rock együttessé.

Figyelmébe ajánljuk