Csendben kitették az NKA-ból a Mi Hazánk szélesőséges zenészét

  • B.P.M.
  • 2019. április 2.

Belpol

Ő volt a főszervezője annak a rendezvénynek, melyen a Romantikus Erőszak is fellépett.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, személyesen Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nevezte ki Göbl Gábort az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiumának a tagjává, aki egyébként a Mi Hazánk Mozgalom soproni szervezetének is az elnöke, továbbá a Moby Dick rockzenekar basszusgitárosa.

A Válasz Online vette észre, hogy lekerült a neve az NKA honlapjáról, a lap információi szerint összeférhetetlenség miatt.

Göbl Gábor volt annak a rendezvénynek főszervezője (Nemzeti Dal Ünnepe) is, mely az NKA támogatásával jött létre, illetve amelyen a szélsőjobboldali a Romantikus Erőszak is fellépet. Az együttes legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy „Hangtámadás a normalitás védelmében” címmel adtak koncertet a melegfelvonulásra időzítve, és ezt a Hammerworld zenei magazin Facebook-oldalán egy olyan plakáttal reklámozták, amelyen egy férfi éppen a korábbi Eurovízió-nyertes Conchita Wurst haját vágja ollóval és nullás géppel. A Hammerworld egyébként később törölte a posztot, és elnézést kért az esemény reklámozásáért.

Szkinhedzenekar fellépését támogatta az NKA

A Nemzeti Dal Ünnepén lép fel a Romantikus Erőszak. A Nemzeti Dal Ünnepét március 16-án rendezik meg az erdélyi Székelyudvarhelyen a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával. A fesztiválon fellép többek között a csak Romerként feltüntetett Romantikus Erőszak is - számol be az Index. A szkinhedzenekar az utóbbi években Romer néven igyekszik átpozicionálni magát nemzeti rock együttessé.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.