Rendőrök mentek hajnalban a Pesti Srácok főszerkesztőjéért

  • narancs.hu
  • 2019. április 2.

Belpol

Facebookon fakadt ki emiatt Huth Gergely.

„Üzenem a kretén bíróságnak, hogy az aktuális, milliomodik sajtóperünk előző tárgyalására is elmentem és a maira is el fogok, kár ugráltatni szerencsétlen zsarukat. Amúgy meg ballib hazugság, hogy ez egy ázsiai diktatúra. Az ázsiai diktatúrák sokkal kiszámíthatóbbak”  – idézi a Blikk Huth Gergely nem nyilvános Facebook-posztját arról, hogy a kedd hajnalban rendőrök jelentek meg a Pesti Srácok főszerkesztőjének a lakása előtt.

Az újságírót azért akarták a bíróságra kísérni, hogy jelenjen meg a Czeglédy Csaba által indított rágalmazási per tárgyalásán. A Blikk arról is ír, hogy a Huth nem nyitott ajtót a rendőröknek, a tárgyaláson viszont megjelent.

A 24.hu közben kiszúrta azt is, hogy később Czeglédy Csaba is írt Facebook-oldalán az esetről, ami szerinte épp azt mutatja, hogy a magyar rendőrség nem mér azonos mércével, vannak kiváltságosok. Mint írta, a per a Pesti Srácok két munkatársa, főszerkesztője, és informátoruk, Szabó Bálint ellen zajlik, az elővezetésre pedig azért volt szükség, mert sem Szabó Bálint, sem Füssy Angéla, sem Huth Gergely nem jelentek meg a korábbi tárgyaláson.

Közülük Szabót kedden elővezették a rendőrök, Huth pedig legalább magától bement a bíróságra. Füssy viszont Czeglédy szerint gyermekére hivatkozva nem engedelmeskedett a nála megjelenő rendőröknek, akik nem állították elő őt a bíróság utasítása ellenére.

„Hát, így állunk. Az a Füssy Angéla, aki fröcsögve-röhögve számolt be arról a PestiSrácok oldalán, hogy kétgyermekes kolléganőimet hogyan vették őrizetbe, elküldheti a rendőröket a gyermekére hivatkozva. Huth Gergelynél pedig kopogtatnak a rendőrök, aztán távoznak.
A kiváltságosokkal így bánik a rendőrség.” – zárta sorait Facebookon.

null

null

Figyelmébe ajánljuk