Rendkívüli taggyűlést hívott össze hétfő estére az MKKP

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Belpol

Visszahoznák a két lemondott társelnököt. 

 

Döme Zsuzsa és Kovács Gergely joggal érezte azt, hogy nincs mögöttük kellő támogatottság, érthető a lemondásuk. Innen kell őket visszahozni este 8-kor egy erős, egységes döntéssel

– nyilatkozta a 24.hu-nak Nagy Dávida Magyar Kétfarkú Kutya Párt újpesti polgármesterjelöltje, a párt operatív igazgatója azt követően, hogy a párt két társelnöke vasárnap lemondott posztjáról.

Az előzmény az volt, hogy viták robbantak ki a pártban Kovács Gergely XII. kerületi indulását illetően: ugyanis Kovács hegyvidéki polgármesterjelöltként részt vett volna az ellenzéki pártok előválasztásán, de a tagság ezt nem támogatta. Ezután jelentette be, hogy mégsem indul a polgármesteri posztért, majd az is kiszivárgott, hogy Döme Zsuzsával, a IX. kerület alpolgármesterével együtt lemondtak a társelnöki pozícióról.  

Nagy a portálnak elmondta, hogy a Kovács tervéről szóló szavazáson 45-en vettek részt, és ugyanannyi igen és nem szavazat mellett 9 tartózkodás volt. 

Szerinte nem arról van szó, hogy ne hallgatnának a vezetőkre, inkább arról, hogy még mindig nincs egyetértés abban, hogy az MKKP párt vagy civil szervezet. Szerinte ugyanakkor a Kutya Párt arra hivatott, hogy a Fidesznek és az ellenzéknek is a kihívója legyen.

Nagy szerint a XII. kerületi vitával kapcsolatban azt nem tisztázták,

hogyha van egy olyan lehetőség, hogy alkudozás nélkül Gergő kifut a pályára, és legyőzheti az ellenzéket, majd a testület többségét is mi adhatnák, akkor a gyakorlatban nincs összefogás. Máshol ez nem fog menni, de a XII. kerületben Gergő ennyire erős.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk