Csoportos erőszakkal vádolják Donáth Annát, mert Iványi Gábor lelkészt védte

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 2.

Belpol

Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyeget, de nem tudnak megfélemlíteni – ígéri a politikus.

Gyanúsítottként idézte be az ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával Donáth Annát, a Momentum leköszönő elnökét, amiért társaival együtt a testével védte Iványi Gábor lelkészt, megakadályozva egy NAV-os házkutatást 2022-ben.

A Momentum politikusa „politikai bosszút és megfélemlítést” emleget a beidézéssel kapcsolatban. „Videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmaztam (ahogy soha életemben), minden mozdulatom egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult. Korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, és megtagadta a mentelmi jogom felfüggesztését, hisz nyilvánvaló volt, hogy ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror. Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyeget. De nem tudnak megfélemlíteni” – írja Donáth.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Simonka György: A Fidesz, a Tisza Párt és a DK ellen indulok a következő parlamenti választáson és nyerek!

Június 9-i győzelmét a polgármester-választáson a politikai pályára való visszatérése egyik állomásának tartja a még Fidesz-tag Simonka György, aki 2026-ban független jelöltként akar elindulni az országgyűlési választáson. Mint fogalmaz, "ezért Orbán Viktor nem vonja össze a szemöldökét, legfeljebb elmosolyodik, de végül csalódni fog”.