Debrecenben is meghógolyózták a Fidesz székházát

  • -nt
  • 2018. december 18.

Belpol

Minden magyar nagyváros helyi televíziójában olvassák be az ellenzékiek 5 pontos követelését – ez a debreceni oppozíció javaslata.

Vasárnap több vidéki városban, így Debrecenben is csatlakoztak a fővárosiak kezdeményezéséhez, ott is megtartották a „Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr!” elnevezésű kormányellenes demonstrációt.

A maréknyi tiltakozó először a Hajdú-bihari Napló című megyei napilapnál gyülekezett, ott rövid beszédek hangzottak el, majd a menet közben fél ezresre gyarapodó tömeg elsétált a Fidesz székházához, ahol a kaput „feldíszítették” néhány felirattal, majd meghógolyózták az épületet.

false

 

Hétfőn este a DK, az LMP és az MSZP önkormányzati képviselői felkeresték a debreceni városi televízió épületét. Az volt a céljuk, hogy adásban beolvastassák az ellenzéki pártok 5 pontból álló követelését, ha már Budapesten ez nem sikerült.

A szocialisták debreceni szervezetének Facebook-oldalára feltett videók tanúsága szerint a képviselők hiába csöngettek, kopogtattak a bejárati üvegajtón, senki nem reagált rájuk, pedig az épületben láthatóan voltak. Sikertelen próbálkozásukat követően elmondták debreceni politikusok: kérik a megyei jogú városok ellenzéki képviselőit, hogy a debreceni példát követve menjenek el a közpénzből fenntartott helyi televíziókhoz, és követeljek az 5 pont közzétételét.

false

 

A bejutási kísérlet után az is elhangzott, hogy bár éppen nincs jelen a képviselőjük, de velük tart a Jobbik is, tehát „Debrecenben is létrejött az az egység, ami országos szinten is megtörtént”.

(Fotók: Debreciner, Facebook)

Helyben is az van, mint országosan

Amint azt a Debreciner, a Facebook-oldalként működő helyi orgánum szóvá tette, a vasárnapi tüntetésről nem számolt be az immár a kormánytámogató országos médiapakkba tartozó Napló másnapi száma. Az önkormányzati tulajdonban lévő városi televízió az esti híradójában meg sem említette a tiltakozó debreceni polgárok demonstrációját, s a szintén köztulajdonban lévő hírportál, a Dehír is csak másnap, a tüntetés kezdete után 20 órával adott rövid információt. Mindez nem először történik így abban a médiacentrumban, aminek a helyi polgárok mindegyikét kellene szolgálnia.

A Debreciner szerint egyébként keddtől a fideszes médiaalapítványba pakolt megyei lapokat biztonsági őrök védik.

Figyelmébe ajánljuk