Délután tüntetnek a Belügyminisztérium előtt

  • narancs.hu
  • 2024. január 13.

Belpol

Az Egységes Diákfront 15 órától emlékezteti a kormányt a követeléseire, beszédet mond Juhász Péter is, és gyűjtik a nemzeti konzultációs lapokat.

 

Tüntetést tart szombaton 15 órától az Egyeséges Diákfront Budapesten, a Belügyminisztérium előtt. 

A szervezők tájékoztatása szerint a demonstrációnak három fő üzenete van: a béremelés a tüntetők és a sztrájkolók eredménye; ám a béremelés könnyen szemfényvesztéssé válhat, mert a „jelenlegi információk alapján hazudott a kormány, amikor 32,2%-os átlagról beszélt, mivel a legmagasabban meghatározott minimum 32% (gyakornokok)”, és ennél a többi pedagógus kategóriába tartozók csak kevesebbet kereshetnek.

Az Egységes Diákfront nyomatékosítja azt is, hogy az oktatási mozgalmak nem csak a béremelésről szóltak: fontos követelésük, hogy legyen korszerű és modern az oktatás, és ne a lexikális tudásra építsen.

A tüntetésen beszédet mond többek között Juhász Péter. Lesz lehetőség arra is, hogy akinél még van nemzeti konzultációs levél, az leadhassa a szervezőknél. Szerintük a kormány nem tehet úgy, mintha az oktatás problémáját megoldotta volna, mert ezzel a viselkedéssel félrevezeti a magyar társadalmat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.