Juhász Pétert indítja a Kutyapárt az V. kerületben

  • narancs.hu
  • 2023. december 20.

Belpol

Szívesen támogatják „Juhit” mint polgármesterjelöltet, mert „elég bátor és hülye, hogy nekimenjen az ügyeknek”.

Budapest V. kerületében Juhász Péter indul MKKP-s polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon – jelentette be szerdán a párt a Facebookon.

Arról, hogy indulni fog az önkormányzati választáson Juhász Péter, már novemberben szó volt, az ellenzéki politikus akkor nem erősítette meg, nem is cáfolta az értesülést.

A bejegyzés szerint Juhász kereste meg az MKKP-t ezzel az ötlettel, a párt pedig szívesen támogatja, mert nem látott más ellenzéki képviselőt az utóbbi évtizedben, „aki ennyit próbált volna tenni a helyi korrupció ellen és ilyen mélységben ismerné a kerület problémáit”. 

A kutyapárt szerint 2014-ben Juhász mutatta be, mi történik az ingatlanokkal a Belvárosban: először bérbe adják a lakásokat bizonyos személyeknek, aztán néhány hónappal később ők nagy kedvezménnyel vásárolhatják meg a bérleményüket. Ezt más ellenzékiek addig nem vette észre.

„De miért is vették volna észre, amikor az MSZP-s képviselők is nevetséges kedvezményekkel vehették meg a saját lakásaikat? Mi sem bizonyítja jobban, hogy Juhász Péter érdemi munkát végzett a kerületben, mint hogy Rogánék talán ellene folytatták a legdurvább és leggusztustalanabb lejárató kampányt az elmúlt években” – érvel az MKKP.

Juhász 2014-ben ezt nyilatkozta a Magyar Narancsnak:

„Az ellenzék a kerületben sajnos hozza a szokásos formáját. Az egyik induló az a korábban MSZP-s Kovács Alex Gábor, aki nem csak megszavazta a kerület ingatlanvagyonának kijátszását lehetővé tevő helyi rendeletet, de ő maga is haszonélvezője volt. 26 évesen, helyi önkormányzati képviselőként jutott hozzá egy Falk Miksa utcai 82 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz 50% kedvezménnyel” – olvasható a bejegyzésben. 

A Kutyapárt kitér arra, hogy a másik jelölt Kerpel-Fronius Gábor, „akit a Momentum ide ejtett le”. Az MKKP-nek vele elsősorban az a gondja, hogy „három mondatot nem tud mondani arról, hogy ő végülis mit is csinált az elmúlt négy és fél évben Budapesten főpolgármester-helyettesként.”

A kerületet nyerhetőnek ítéli meg az MKKP, megítélése szerint jelöltje, „Juhi korábbi V. kerületi képviselősége alapján elég bátor és hülye, hogy nekimenjen az ügyeknek, ahelyett, hogy venne pár lakást.”

Az MKKP azt is bejelentette, hogy Újbudán Várady Zoltán, Szárligeten Sipos Tamás, Bicskén pedig Paszicsnyek János lesz a párt listavezetője, így ők nagy eséllyel bejutnak a helyi képviselő-testületbe. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk