Deutsch Tamás rendkívüli ülés összehívását kéri a Momentum egyik politikusának nyilatkozata miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 7.

Belpol

Donáth Anna szerint nyílt megfélemlítésről van szó.

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának vezetője levelet írt Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének a Momentum egyik politikusának nyilatkozata miatt – vette észre a 24.hu.

Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja a közelmúltban az ATV-ben arról beszélt, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin „egy csomó olyan dolgot csinált az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben, amiről azt gondoltuk volna korábban, hogy nem megvalósítható”. Példaként említette, hogy korábban szerinte „senki nem gondolta volna azt, hogy Magyarországgal szemben indulhat jogállamisági eljárás, kötelezettségszegési eljárás”.

Deutsch Tamás szerint ez „a beismerés nem kevesebbet jelent, minthogy a Momentum EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak, amellyel súlyos károkat okoztak magyar emberek millióinak.”

Deutsch, „tekintettel az ügy kirívó súlyosságára”, arra kérte Fidesz frakcióvezetőjét, hogy kezdeményezze az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását „a Momentum EP-képviselőinek Magyarországgal szembeni folyamatos áskálódó tevékenysége megvizsgálására”.

Donáth Anna csütörtök délután Facebook-oldalán reagált Deutsch Tamás kezdeményezésére. A Momentum elnöke bejegyzésében úgy fogalmazott:

„Hangulatában, szóhasználatában, eszközrendszerében ez nem más, mint nyílt megfélemlítése két szabadon választott képviselőnek. Tömény demagógia, hazugság és paranoia.”

Mint írta, a Fidesznek „megvan a kétharmados többsége, hogy a parlamentben koncepciós pereket rendezzen, ahogy ahhoz is megvolt a többségük, hogy elszabotálják a kegyelmi botrány parlamenti vizsgálatát.” Hozzátette, a párt EP-képviselőjeként neki és Cseh Katalinnak arra van felhatalmazása, „hogy az Európai Parlamentben védjük a magyar emberek érdekeit, megvédjük az uniós adófizetők pénzét, és nyomást helyezzünk a kormányra a jogállamiság, az egészségügy, vagy éppen az oktatás védelmében. Erre kötelez a képviselői eskünk és a szavazóktól kapott felhatalmazásunk. Erre kötelez a hazaszeretetünk.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.