Bloomberg: Orbán és Matolcsy között megszakadt az érdemi kommunikáció

  • narancs.hu
  • 2024. március 8.

Belpol

A lap forrásai szerint nagy a bizalmatlanság.

A Bloomberg értesülései szerint Orbán Viktor miniszterelnök hónapok óta sürgeti a jegybankot, hogy kamatcsökkentéssel próbálja kirángatni Magyarországot a recesszióból, a kormány és Matolcsy közötti nézeteltérés azonban nyílt konfliktushoz vezetett – írja a Telex.

„A két fél között már akkora a bizalmatlanság, hogy minden érdemi kommunikáció megszakadt közöttük”

– mondták a Bloombergnek az ügyre rálátó, nevük elhallgatását kérő források.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Matolcsy György a Budapesti Értéktőzsde Legek című eseményén ment neki Nagy Mártonnak. A jegybankelnök arról beszélt, hogy a jegybanki függetlenség elleni támadások 2021 közepétől egyre erősödnek, és nem titkolta, hogy a támadások kezdetét ahhoz köti, hogy kirúgta Nagy Mártont, vagyis a volt alelnökét. Erre reagálva Nagy Márton az ATV megkeresésére közölte: „2013 és 2020 között Matolcsy György volt, most már más a főnököm. Hála Istennek!”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.