Dobrev Klára pert nyert Deutsch Tamás ellen

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. május 22.

Belpol

A fideszes képviselő nem mondott igazat az Altusról.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amelyben a Törvényszék megállapította, hogy Deutsch Tamás megsértette az Altus Zrt. üzleti jó hírnévhez fűződő jogát - áll a Demokratikus Koalíció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Deutsch 2017. október 12-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendeléséből a Dobrev Klára által vezetett Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott Czeglédy Csabának. 

Az Ítélőtábla kötelezte a fideszes politikust, hogy közleményben fejezze ki sajnálkozását a jogsértés miatt, és közölje, hogy valótlanul állította, hogy az Altus Zrt. az elnyert uniós megbízás keretében kapott forrásból juttatott 80 millió forintot Czeglédy Csabának.

Deutschnak 500.000 forint sérelemdíjat is fizetnie kell.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?