Dömötör Csaba elmagyarázta, miért kell még egy nemzeti konzultáció

  • narancs.hu
  • 2023. október 28.

Belpol

Brüsszel, migránsok, lövöldözés, háború és béke.

A kormány szerdán arról döntött, hogy nemzeti konzultációt indít, mert sok vitája van a brüsszeli intézményekkel – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

„Nagy a nyomás rajtunk, hogy adjunk több pénzt az orosz-ukrán háborúra, ez nem éppen a béke irányába mutat” – fogalmazott Dömötör, aki szerint az EU-ban azt is el akarják érni, hogy a kormány fogadja el az új migrációs csomagot, ami nemcsak a migránsok szétosztásáról szólna, hanem arról is, hogy még a menekültkérelmek elbírálása előtt be kellene fogadnunk a bevándorlókat, annak minden következményével. „Nem lehet eltúlozni ennek jelentőségét, ha tudjuk, Európában újabb terrortámadások történtek, és most már lövöldöznek is a déli határunknál” – riogatott Dömötör Csaba.

„Brüsszelből azt akarják elérni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Mi ezt nem akarjuk, mert óriási pluszkiadást jelentene a családoknak” – emelte ki az államtitkár. Dömötör Csaba elmondta azt is, arról is várják majd a véleményeket, hogy Brüsszelből úgy kérnek a kormánytól plusz pénzbefizetést, hogy közben a Magyarországnak járó pénzeket nem adták oda. A kérdéseket a következő napokban részletesen is bemutatják.

Orbán a héten már bejelentette, hogy „nem babra megy a játék”, ezért meg kell erősíteni a kormányt, és ehhez egy újabb nemzeti konzultációra van szükség.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk