Drágább lesz a fűtési szezonban a gáz az átlagfogyasztás fölött

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 9.

Belpol

Nem 747, hanem 752,5 forint lesz köbmétere. De augusztusban és szeptemberben meg kicsit olcsóbb lesz.

Októbertől decemberig a fűtési szezonban nem a korábbi bejelentésekben is szereplő 747 forintos köbméteráron használhatják majd a gázt az átlagfogyasztás fölött fogyasztók, hanem 752 forintért és 50 fillérértderül ki egy friss kormányzati tájékoztatóból.

De az is igaz, hogy augusztusban és szeptemberben a már bejelentett 747 forintnál kevesebb, 732,4 forint lesz a piaci ár.

A december utáni árakról egyelőre nincs tájékoztatás.

A dokumentum amúgy a nagycsaládosok figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy ne felejtsék el kormányablakban igényelni a földgázfogyasztási kedvezményt, 3 gyerek után ugyanis az 1729 köbméteres éves átlagfogyasztás fölött még 600 köbmétert vehetnek kedvezményes áron, és minden további gyerek után 300 köbmétert. Mindehhez azonban mindenképp igényelni kell a támogatást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk