Dull Szabolcsot lakásán kereste fel a kormánypropaganda tévéstábja

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 5.

Belpol

A PestiTV Vaszily Miklós résztulajdonában van, ahogy az Index reklámfelületeit értékesítő Indamédia is.

A propagandamédia becsöngetett a lakásomra kedden

- mesélte Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője a hvg360 Terasz vendégeként. Dull elmondta, a csöngetésre kinyitotta az ajtót, mire azzal szembesült, hogy forgó kamerával áll vele szemben a PestiTV stábja. A PestiTV Vaszily Miklós résztulajdonában van, ahogy az Index reklámfelületeit értékesítő Indamédia is.

Vaszily Miklós Mészáros Lőrinc pénzével indított új médiacéget

A cég egyik fele az Index pénzügyeit is menedzselő cég tulajdonosáé, a másik egy olyan bizalmi vagyonkezelőé, amely Mészáros pénzét forgatja. Pár hete friss médiacég alapításában vett részt Vaszily Miklós - írja a G7. Mint ismert, az MTVA volt vezetője, a TV2 elnöke márciusban megszerezte az Index hirdetéseit és pénzügyeit menedzselő Indamedia Kft.

A stáb állítása szerint azért kereste fel Dullt az otthonában, mert korábban nem érték el telefonon.

„Nem értem, miért az én ajtómnál toporognak, mikor nem tőlem lehet a legfőbb titkot, az Index összeomlásának okát kiszedni. Amikor azt kértem, hogy a titoktartást oldják fel, nem arra gondoltam, hogy a híváslistám meg a lakcímem a kormányhoz közeli médiában forogjon.” – nyilatkozta Dull a portálnak.

A kirúgott főszerkesztő állítja, hogy egy szó sem igaz abból, hogy hívogatta volna Dobrev Klárát.

Súlyosan jogsértő lehet, hogy Dull Szabolcs híváslistájáról írt az Origo

Bíróságra is lehet menni az üggyel, írta Magyar György ügyvéd. Súlyosan aggályos lehet, hogy az Origo egy cikkében Dull Szabolcs híváslistájából szemezgetett, azt állítva, hogy az Index kirúgott főszerkesztője többször is telefonált Dobrev Klárával. Erről Magyar György ügyvéd írt a blogján.

Az Index bedarálásáról részletesen írtunk a Magyar Narancs legutóbbi print kiadásában, melyet még ma elcsíphetnek az újságárusoknál.

Schmidt Mária magánakciója indíthatta el az Index szétesésével záruló folyamatot

A végjátékhoz azonban szükség volt a főszereplők közötti torzsalkodásokra is. Így nyírták ki az Indexet: a teljes történet minden kínos és szomorú részlétével együtt elolvasható a Magyar Narancs holnap (csütörtökön) megjelenő nyomtatott kiadásában. Az alábbiakban néhány részletet közlünk a cikkből, melyek rávilágítanak a függetlenségre törekvő magyar sajtó - az elmúlt 10 esztendőben egyre sokasodó - nehézségeire, az Európában példa nélküli korlátozására.

Figyelmébe ajánljuk