Durván megtévesztő: alig hihető, de ezek a fiatalok nincsenek eltűnve

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2017.06.14 15:06

Belpol

Simán megtaláltuk őket, és eléggé ki vannak akadva, hogy mire használták a fotójukat.

Eléggé meglepődtünk, amikor rákerestünk nemrég Márkra a Facebookon. A fiú a jól ismert tejesdobozkampány egyik szereplője jelenleg.

false

 

Amikor ráírtunk a Facebookon, viszonylag gyorsan válaszolt, és elmondta: egyáltalán nem érti, mit keres fotója a tejesdobozokon. Márk megengedte, hogy felhasználjuk a fotóját, hogy megmutassuk, tényleg ő az. (Sőt, májusban maga Márk posztolta ki ezt a tévedést a saját Fb-oldalára, ismerősei nem győztek csodálkozni.)

false

Márkkal amúgy találkoztunk is, ott készült róla Németh Dániel fotója:

false

Nem elszigetelt jelenségről beszélünk. Négy fiatal fotója fut jelenleg a dobozokon, de Márkon kívül Bálint és Klaudia sincs eltűnve. Hogy velük mi a helyzet, azt elolvashatja a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban.

false

Találkoztam az ismert műsorvezetővel (Tv2, ATV), azaz Kárász Róberttel is, aki az eltűnt gyerekekről szóló kampányt szervezi lassan már hetedik éve. Külön cége is van ehhez, amivel elég komoly közpénzeket tud megmozdítani. (A bal oldali képen a másik, cikkünk írásakor még forgalomban lévő tejesdoboz fényképe.)

A pontos számokról és pénzügyi támogatásokról, Kárász Róbert reakciójáról, a jogi háttérről és jogászi véleményről, valamint a rendőrségi adatbázis elég fura helyzetéről, az általunk „megtalált” fiatalok élettörténeteiről, illetve a meglehetősen abszurd történet magyarázatáról a frissen megjelent Magyar Narancsban olvashat.

Frissítés: A GAP Média Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint Kárász Róbert az alábbiak közlésére kérte a Szerkesztőséget:
A Kárász Róbert ötlete alapján indult és a GAP Média Korlátolt Felelősségű Társaság által szervezett tejesdoboz kampányban – mindenkor a hatályos jogszabályoknak megfelelően – kizárólag, így a cikkben ismertetett esetekben is olyan gyermekek adatai és fényképei kerültek felhasználásra, akik a police.hu oldalon közzétett, közérdekből nyilvános adatok tanúsága szerint eltűntként vagy körözött személyként vagy eltűntként és körözöttként kerültek feltüntetésre. A GAP Média Korlátolt Felelősségű Társaság részére idén nem került kifizetésre a Fővárosi Önkormányzattól 2 millió forint, valamint a Szerencsejáték Zrt-től sem került 10 millió forint kifizetésre, az összegek kifizetése feltételek teljesülésétől függ. A GAP Média Korlátolt Felelősségű Társaságnak a cikkben megjelölt bevételei, illetve (az elmúlt évben hozzávetőleg 5 millió forint) adózott eredménye nem kizárólag az Ezer Lámpás Éjszaka kezdeményezéssel összefüggésben, illetve a tejesdoboz kampányból származik, figyelemmel arra, hogy a cég – melyet Kárász Róbert nem az eltűnt gyermekek kampányára alapított – egyéb, többnyire kommunikációs tevékenységet is végez.

Neked ajánljuk

Pusztába kiáltott borsó

  • Sándor Panka

Az előadás Sidney Lumet 1976-os (hozzánk 1980-ban eljutó), azonos című filmje nyomán készült. Az Oscar-díjakkal dúsan dekorált filmet Lee Hall tette színpadra 2017-ben, s most ezt az adaptációt használja Puskás Tamás rendezése is.

Bajnokok reggelije

A minap elindult Sportrádió első néhány perce hűen tükrözi a magyar rádiós szcéna mentális állapotát. Harsányi Leventét, miután a „megújuló” Petőfi rádióból kiakolbólították, kis híján mártírként siratták el. Ugyanő a Himnusz alatt most úgy feszített új munkahelyének nyitóünnepségén, mint pók a lucernásban.

Házmegesz

  • - bzs -

Elsőre nehéz hová tenni a Netflix különös stop-motion animációját. Az ír Enda Walsh forgatókönyve alapján készült háromfelvonásos rémálom erősen rétegfilmnek tetszik a megszokott egyszeri fogyasztásra szánt Net­flix-felhozatalban. A film főszereplője egy ház, mely titokzatos módon különböző korokban tűnik fel, hogy pokollá tegye lakói életét.

„Csak annyi fikció, amennyi szükséges”

  • Váradi András
A Covid-időszak fotós szenzációja volt az eleddig ismeretlen, 19. század közepi New York-i fotográfus, Shimmel Zohar hagyatékát a San Franciscó-i Contemporary Jewish Museumban bemutató tavalyi kiállítás. A hozzá készült album rögtön világossá is teszi, hogy miért beszéltek szenzációról.

A tigris és a macskák

Több mint harminc év is eltelt Szinyei utolsó életmű-kiállítása óta. Az új kutatási eredmények, eddig lappangó művek, a korábbiaktól akár gyökeresen is eltérő értelmezések miatt megkerülhetetlenné vált egy új összegző tárlat, amelyet eredetileg 2020-ra, a művész születésének 175. és halálának 100. évfordulójára időzítettek.