Pedagógusok: A Taigetosz-törvény nem jó elnevezés, mert nem azonnali pusztulásra, hanem hosszabb kínlódásra ítélik a gyerekeket

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. június 14.

Belpol

A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem lehet sikerről beszélni az oktatásban.

Tanévzáró sajtótájékoztatót tartott Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke. Bár folyamatosan ezt hallani, valójában nem lehet sikerről beszélni a most záruló tanévvel kapcsolatban – fogalmazott.

A PSZ plakátkampánnyal szeretné bebizonyítani a kormányzati állítások ellenkezőjét, az üzeneteket a honlapjukon és a Facebookon lehet megtekinteni. Például ezt itt:

false

 

Fotó: Pedagógusok Szakszervezete

A tanári fizetések mellett az óraszámok rendezetlenségét, a szakképzés átalakítását és az iskolák önállóságának hiányát is problémaként említette a szakszervezeti elnök.

Arra reagálva, hogy a Klebelsberg Központ lőtér kialakításának lehetőségéről érdeklődik az intézményeknél, Galló Istvánné hangsúlyozta: fontosabb lenne például tornatermeket vagy fejlesztőszobákat építeni. A PSZ nem tartja helyesnek az elgondolást, állami iskolában nincs helye fegyveres kiképzésnek – szögezte le. Felvetette azt is, lehet, hogy a kormány célja a sorkatonai szolgálat visszaállítása.

A „Taigetosz-törvényként” elhíresült jogszabályról a PSZ elnöke azt mondta, nem megfelelő az elnevezés, ugyanis ebben az esetben a gyermekeket nem azonnali pusztulásra, hanem hosszabb kínlódásra ítélik.

Figyelmébe ajánljuk