Egy korábbi hajléktalanszálló területére költözhet a Hadtörténeti Múzeum

  • narancs.hu
  • 2023. március 24.

Belpol

A terv szerint a Kerepesi úton húznak fel egy új épületet. Mert a régi helyére a Honvédelmi Minisztérium költözik.

Faárugyárból lett korábbi hajléktalanszálló területén alakíthatják ki a Hadtörténeti Múzeum új helyét – írja a 24.hu.

Tavaly nyáron derült ki, hogy a honvédség történetét bemutató múzeumnak el kell hagynia a Várnegyedet.

A jelenlegi épületet felújítják, majd a Honvédelmi Minisztérium költözik a helyére.

 
Múzeumból minisztérium lesz.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A lap az építési hatósági engedélyezési rendszer vonatkozó bejegyzéséből informálódott, miszerint a múzeum új helye a Keleti pályaudvar és a Puskás Aréna közötti, egyelőre látványosan rendezetlen útszakaszon, a Kerepesi út 29/B. jelű telken lehet majd.

A múzeum egy tervcsomag részeként létesülhet a területen. A projekt lényegi részét a Magyar Nemzeti Táncegyüttes állandó játszóhelyének felépítése adja, ez a terv szerint a Százados úti művésztelep és egy még el sem kezdett szálloda- és irodaegyüttes közötti részen lesz.

A hatósági bejegyzés a beruházás néhány látványtervét, illetve helyszínrajzát is bemutatja – melyek az eredeti cikkben tekinthetők meg. A lap hozzáteszi, a projekt leírásában nem is említik, de a látványterveken látható, hogy a részben bronz fémlemezzel fedett portaépület utcai homlokzatán a Magyar Hadtörténeti Múzeum felirat szerepel. Ez arra enged következtetni, hogy a múzeum teljes egésze az államosítások óta a magyar állam kezében lévő területre költözik majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.