Egy meleg fiú szülei beszélnek a civilek népszavazási kampányában

  • narancs.hu
  • 2022. március 1.

Belpol

Az Amnesty és a Háttér Társaság arra biztat mindenkit, hogy szavazzon érvénytelenül a kormány homofób és transzfób álkérdéseire. 

Egy meleg fiú, Farkas szülei szerepelnek abban a videóban, amivel civil szervezetek érvénytelen szavazatra buzdítanak az áprils 3-i LMBTQ-ellenes népszavazáson.

A videóban a ma már nyugdíjas szülők arról mesélnek, mit éreztek, amikor fiuk elmondta nekik, hogy meleg, és hogy mit gondolnak a kormány homofób és transzfób népszavazási kérdéseiről.

A "Fontos a 2X" népszavazási kampányt a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország szervezi, de rajtuk kívül is számos civil szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez.

Közleményükben a szervezők azt írják,  "a legegyértelműbb és legbiztonságosabb módon a mind a négy álkérdésre adott érvénytelen szavazattal kell kifejeznünk, hogy nem kérünk a kormány kirekesztő álkérdéseiből. A népszavazás valójában nem véd meg senkit, hanem még nagyobb veszélybe sodorja a Magyarországon élő LMBTQI embereket."

"Az elmúlt napok háborús eseményei világossá tették azt, hogy az emberi szabadság és biztonság törékenyebb, mint hinnénk. Kiemelten fontos ebben a helyzetben minden lépést megtennünk azért, hogy egy igazságosabb és békésebb társadalomban élhessünk, és nemet mondjunk a gyűlöletre épülő politikára. A homofób és transzfób propagandatörvény eltörlésének első lépése, ha érvénytelen lesz a népszavazás" - teszik hozzá.

Április 3-án - az országgyűlési választással egy időben - a következő kérdésekről lesz népszavazás a kormány kezdeményezésére:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk