Egy négynapos rendezvény miatt zárták le egy hónapra az Orczy-parkot

  • narancs.hu
  • 2024. június 17.

Belpol

A park bizonyos részei két hónapig nem használhatóak, pedig egy mindössze 4 napos rendezvényt fognak ott tartani.  

Június végén, 20. és 23. között Budapesten rendezik a bréktáncosok, a freestyle BMX-esek, a gördeszkások és a falmászók közös európai olimpiai selejtezőjét az Orczy-parkban, de emiatt egész júniusra bezárták a parkot, egyes részeit pedig május közepétől még hosszabb időre – írja a 444.hu

A parkot kezelő Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) még május közepén írt erről a Facebookon, a lap kérdéseire most azt válaszolták, hogy „a versenyhelyszínek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások építési és bontási munkálatai átmeneti időszakra korlátozzák a park használati lehetőségeit, a rendezvényt követően azonban az Orczy-parkot újra a megszokott módon használhatják majd a kerületi polgárok”. Hozzátették, hogy „a Ludovika Campus kizárólag a helyszínt biztosítja az olimpiai kvalifikációs verseny megrendezéséhez, abban szervezőként nem vesz részt.”

A józsefvárosi önkormányzat at közölte, hogy az általában az Orczy-parkban tartott nyári táborát ezúttal két általános iskolában, a Losonci tériben és a Vajda Péter utcaiban tartják meg, a sportesemény szervezésének módja pedig nem tetszik a józsefvárosi lakosoknak, hiszen nagyon sokan használják sportolásra, kikapcsolódásra az Orczy parkot. Józsefvárost ugyanakkor nem vonták be a helyszín kijelölésébe, mindezt nem is véleményezhették.

A szervezés formális gazdája a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség, az NRÜ. Rogán Antal minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda 2023 januárjában szerezte meg felügyelt területként a kiemelt sportesemények és állami rendezvények szervezését, pályáztatását és lebonyolítását, erre a feladatra hozták létre az NRÜ-t, ami átvette a hasonló feladatokat végző, a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó Nemzeti Sportügynökség Zrt. személyi állományát. Az NRÜ nem reagált a lap kérdéseire. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!