Egy újabb településen meg kell ismételni a választást

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. november 8.

Belpol

Nyésta volt az egyetlen olyan település, amelynek választási eredményeiről a választási iroda nem közölt adatokat október 13-án.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyéstán vasárnap megismétlik az önkormányzati választást, mert a helyi választási iroda nem hitesítette az eredményt október 13-án.

Fürjesné Jadlóczki Dóra, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: a korábbi négy helyett három független jelölt – Mikó Norbert, Fehér Gyula, Szabó Tamás Ákos - indul a polgármesteri posztért, a kéttagú képviselőtestületi helyért pedig öten.

Október 13-án a településen 27-en voltak a választói névjegyzékben, de ez a szám rövid időn belül 98-ra emelkedett, ők nem voksolhattak volna. Nyésta volt az országban az egyetlen település október 13-án, amelynek választási eredményeiről a választási iroda a szavazás után nem közölt adatokat. (MTI)

Nyéstához hasonlóan Jászberényben is új választások lesznek, mert a Fidesz megtámadta az októberi eredményt.

A Fidesz megtámadta az eredményt, új választás lesz Jászberényben

November 10-én dől el, kié a város. Mint ismeretes, Jászberényben egy helyi civil szervezet áltat támogatott - egyébként jobbikos - Budai Lóránt nyerte az október 13-i választást a fideszes Szabó Tamással szemben. Ám a különbség nagyon kicsi volt, mindösszesen 14 szavazat. Ilyenkor rendszerint a vesztes fél újraszámlálást követel, vagy megtámadja az eredményt valamilyen vélt vagy valós szabálytalanságra hivatkozva.

Figyelmébe ajánljuk