Egyedi bélyegekkel tiltakozik a postabezárások ellen a II. kerületi polgármester

  • narancs.hu
  • 2022. november 10.

Belpol

A kerület két fiók rezsiköltségeit is átvállalná.

„Ne zárják be a postákat, Budán segítünk nyitva tartani!” – írta csütörtökön Facebook-oldalán Őrsi Gergely. A II. kerület polgármestere jelezte: az önkormányzat bérleti díj nélkül biztosítja a Török utcai és a Kelemen László utcai helyiséget a postának, amennyiben nem zárják be azokat. Sőt, ha vállalják a nyitvatartást, a két fiókban még a gáz- és villanyszámla kifizetését is átvállalja a kerület. 

A polgármester megjegyezte, mivel a postabezárásokat takarékossági intézkedésként jelentették be,

„ha nincs bérleti díj, villany- és gázszámla, akkor nincs miért bezárniuk ezeket a postafiókokat.”

A postától egyelőre nem érkezett válasz az önkormányzat november elején írt levelére, ezért Őrsi Gergely újra elküldte az ajánlatot a postának, ezúttal már a postabezárások ellen tiltakozó egyedi bélyegekkel. A polgármester november 11-ére közös levélírásra hívta a bezárásra ítélt Török utcai posta környékén lakókat. „Az egyedi bélyeget és a borítékot mi visszük, így Önök is megírhatják a postának, hogyan vélekednek a fiókbezárásokról” – fogalmazott a kerület vezetője.

Hozzátette: „Mentsük meg a postákat! Kérjük a postát minél többen a postafiókok nyitvatartására, legalább azokban az esetekben, ahol elengedjük a bérleti díjat, és még rezsiköltségeket is átvállalunk.”

(Címlaképünk forrása: Őrsi Gergely Facebook-oldala)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk