Oszd meg és uralkodj: egymásnak estek a pedagógusok a szakszervezetben

  • narancs.hu
  • 2018. május 20.

Belpol

Feltört a volt fideszes önkormányzati képviselő, irány a bíróság!

Bírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) több tagja, mert szerintük szabálytalan volt a PDSZ áprilisi rendkívüli tisztújító kongresszusa – írja a Népszava. Ekkor távolították el posztjáról a szervezetet 2010 óta vezető Mendrey Lászlót, és választották meg ügyvezető elnöknek Szűcs Tamást.

Mendrey azt mondta a Népszavának, hogy a küldöttek mandátumának érvényességével kapcsolatban vannak kételyeik. Ha a bíróság kimondja, hogy a kongresszus szabálytalan volt, valószínűleg Mendrey vezetheti tovább a szakszervezetet.

Bonyolítja a helyzetet, hogy az ügyvezető elnök Szűcsöt időközben ténylegesen is elnökké választották, igaz, ezt még nem jegyezte be a bíróság. Szűcs ráadásul azt szeretné, ha elnök helyett egy ügyvivői testület irányítaná a PDSZ-t.

Szűcs Tamás 2006 és 2010 között a Fidesz önkormányzati képviselője volt, de magát kiábrándult fideszesnek tartja, azt mondja, már nincs kapcsolata a párttal, és nem fog változni a PDSZ kormánykritikus hozzáállása.

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.