Egymást jutalmazta a dunaföldvári polgármester és az alpolgármester

  • narancs.hu
  • 2020. december 11.

Belpol

A veszélyhelyzet nyújtotta lehetőséggel élve több havi fizetést adtak egymásnak áprilisban.

Több havi fizetésüknek megfelelő jutalmat ítélt meg a polgármester és az alpolgármester egymásnak saját hatáskörben Dunaföldváron – írjaTelex. A függetlenként megválasztott vezetők a koronavírus-járvány első hulláma alatti veszélyhelyzet idején hozták e döntést, amikor a különleges jogrend adta lehetőség szerint a települések vezetői önálló hatáskörben fogadhattak el határozatokat.

Horváth Zsolt polgármester a helyettesének, Süveges Árpád Róbertnének „3 havi tiszteletdíjának megfelelő” jutalomról határozott. Ugyanazon az áprilisi napon „5 havi illetményének megfelelő” jutalmat ítélt meg számára az alpolgármester.

Azt, hogy a többhavi fizetésnek megfelelő összegek pontosan mekkorák, nem tudni, a közzétett határozatokból nem derül ki, ahogy az sem, hogy Süvegesné pontosan mivel is érdemelte ki jutalmát. Horváth esetében van, de homályos az indoklás: a polgármester „az általa elvégzett munkára, illetve a veszélyhelyzetre való többletfeladatokra tekintettel” kapta a pénzt.

A lap megkereste a kérdéseket felvető jutalmazás miatt a két köztisztviselőt, de nem válaszoltak. 

Hasonló eset történt Balatonalmádiban és Gyálon is, csak ott a polgármesterek nem adtak még ennyit se a látszatra, ezeken a településeken a polgármesterek saját magukat jutalmazták.

(Telex)

Figyelmébe ajánljuk