Egymillióra büntették, de azért sem olt az orvos

  • narancs.hu
  • 2021. március 17.

Belpol

Ha még egyszer megbüntetik Kiss Csabát Erdőkertesen, felhagy a gyógyítással.

Bár egymillió forintra büntette az erdőkertesi háziorvos prakszisát a Pest Megyei Kormányhivatal, Kiss Csaba továbbra sem hajlandó beadni a hozzá forduló betegeknek a koronavírus elleni vakcinát – derült ki az RTL klub híradójának szerda esti riportjából

A háziorvos döntése a kormányhivatal szerint ellentmond az alapvető orvosszakmai, jogi és etikai normáknak. Kiss Csaba magatartását elítélte –a hippokratészi esküre hivatkozva – a Magyar Orvosi Kamara. Üzent neki Orbán Viktor miniszterelnök is a rádióinterjújában, bár általánosságban, de "eszementnek" nevezte azokat az orvosokat, akik az oltás ellen vannak.

Kiss Csaba a kereskedelmi televíziónak azt nyilatkozta, hogy ő nem oltásellenes. Azért ragaszkodik az álláspontjához, mert az oltásra érkező betegeket nem tudná rendesen elkülöníteni a rendelőjében, így előfordulhat, hogy aki védőoltásért jön, az épp őnála kapja el a betegséget, várakozás közben. Azzal sem ért egyet, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett vakcinákat is használnak Magyarországon. Ha létrejönnek rendes oltópontok, ott ő is szívesen vállal feladatot. A mostani körülmények között, ilyen szervezettség mellett azonban nem olt – jelentette ki az orvos.  

A bírság ügyét jogi útra tereli, és azt mondja, ha ismét megbüntetik, abbahagyja a gyógyító munkát.

Az önkormányzat megszervezte, hogy Kiss Csaba betegeit mások, máshol oltják be. 

 

Figyelmébe ajánljuk