Egymillióra büntették, de azért sem olt az orvos

  • narancs.hu
  • 2021. március 17.

Belpol

Ha még egyszer megbüntetik Kiss Csabát Erdőkertesen, felhagy a gyógyítással.

Bár egymillió forintra büntette az erdőkertesi háziorvos prakszisát a Pest Megyei Kormányhivatal, Kiss Csaba továbbra sem hajlandó beadni a hozzá forduló betegeknek a koronavírus elleni vakcinát – derült ki az RTL klub híradójának szerda esti riportjából

A háziorvos döntése a kormányhivatal szerint ellentmond az alapvető orvosszakmai, jogi és etikai normáknak. Kiss Csaba magatartását elítélte –a hippokratészi esküre hivatkozva – a Magyar Orvosi Kamara. Üzent neki Orbán Viktor miniszterelnök is a rádióinterjújában, bár általánosságban, de "eszementnek" nevezte azokat az orvosokat, akik az oltás ellen vannak.

Kiss Csaba a kereskedelmi televíziónak azt nyilatkozta, hogy ő nem oltásellenes. Azért ragaszkodik az álláspontjához, mert az oltásra érkező betegeket nem tudná rendesen elkülöníteni a rendelőjében, így előfordulhat, hogy aki védőoltásért jön, az épp őnála kapja el a betegséget, várakozás közben. Azzal sem ért egyet, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett vakcinákat is használnak Magyarországon. Ha létrejönnek rendes oltópontok, ott ő is szívesen vállal feladatot. A mostani körülmények között, ilyen szervezettség mellett azonban nem olt – jelentette ki az orvos.  

A bírság ügyét jogi útra tereli, és azt mondja, ha ismét megbüntetik, abbahagyja a gyógyító munkát.

Az önkormányzat megszervezte, hogy Kiss Csaba betegeit mások, máshol oltják be. 

 

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?