Elektromos krosszmotorokkal is őrzik a déli kerítést

  • narancs.hu
  • 2023. április 20.

Belpol

Tavaly ott 167 rendőrségi autót, 150 honvédségi járművet rongáltak meg a határsértők.

Áramparipák a határnál címmel arról számol be a Magyar Rendőrség Facebook-oldala, hogy a déli határon a tavaszi motoros szezon kezdetétől két elektromos krosszmotort is bevetett a rendőrség.

A Zero FX ZF65 típusú járműveket az illegális migráció elleni védelem erősítése érdekében állították szolgálatba, ezek „nem csak gyorsak, hallani is alig lehet őket, ami előnyt jelenthet a határvédelemben” – olvasható a posztban.

A bejegyzés erre nem tér ki, de a déli határkerítésnél továbbra is sokan próbálnak illegálisan bejutni Szerbia felől Magyarországra, és ez gyakran sikerül is, mert a kerítés minden méterére nem jut rendőr, katona.

A szerb oldalról érkező emberek futva érkeznek az akadályhoz, igyekeznek átjutni, mielőtt a rendőrök ezen az oldalon odaérnének. Ha nem sikerül, kövekkel, botokkal dobálják a rendőröket, csúzlival, csapágygolyókkal lövik őket, gyakori a sérülés.

Az ottani viszonyokról nemrég a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője beszélt a megyei közgyűlés előtt:

A leadkép Vezda László fotója a Magyar Rendőrség Facebook-oldaláról

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk