Elengedte az ügyészség a kispesti momentumos ügyét

  • narancs.hu
  • 2021.07.28 16:22

Belpol

Paróczai Anikót egy volt MSZP-s képviselő jelentette fel, amiért nyilvánosságra hozta, hogy van egy nyaralója Spanyolországban.

Nem követett el bűncselekményt az ügyészség szerint Paróczai Anikó, a Momentum kispesti önkormányzati képviselője - derül ki az érintett friss Facebook-posztjából, amelyben az ügyészség határozatát idézi.

Paróczait Kánitz Krisztián volt MSZP-s képviselő és a kerületi vagyonkezelő korábbi vezetője jelentette fel személyes adattal visszaélés címén, amiért a momentumos politikus felvételeket és dokumentumokat hozott nyilvánosságra Kránitz spanyolországi nyaralójáról.

A nyaralót Kránitz 2018 végén vette, de nem szerepelt a 2019-ben leadott vagyonnyilatkozatában, állítása szerint azért nem, mert tulajdonjoga bejegyzéséről csak a vagyonnyilatkozat leadása után értesítették.

Kránitz Krisztián továbbá a főszereplője volt a Hír Tv és a Magyar Nemzet által a 2019-es önkormányzati választások előtt nyilvánosságra hozott felvételeknek, amelyeken Lackner Csaba volt MSZP-s önkormányzati képviselő oldott hangulatban beszélt a kerületi korrupciós ügyekről. Kránitz tagadta, hogy a felvételeken elhangzottakból bármit elkövetett volna.

Az ügyészség néhány héttel ezelőtt még csak a Paróczai ellen indított eljárás felfüggesztéséről döntött, ez azt jelentette volna, hogy bár az ügyészség bűncselekményként kezeli az ügyet, amennyiben Paróczai egy évig megfelelő mgatartást tanúsít, nem büntetik.

A momentumos képviselő panaszt adott be a döntés ellen, ennek hatására az ügyészség felülvizsgálta az ügyet, és arra jutott, hogy a személyes adattal visszaélés bűncselekménye nem valósult meg, mivel "jelentős érdeksérelem" nem érte Kránizt Krisztiánt, miután nyilvánosságra került, hogy ingatlant vett Spanyolországban. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk