Nem lesz etikai vizsgálat a Pride-on vonuló jobbikos ellen

  • narancs.hu
  • 2021. július 28.

Belpol

A Jobbik nem szól bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt - közölte a párt. 

Nem indít etikai vizsgálatot a Jobbik Bereczki Miklós, a párt soroksári alapszervezetének elnöke ellen, amiért részt vett a hétvégi Pride felvonuláson - írta közleményében a párt.

Korábban a Mandiner számolt be arról, hogy Szabó Balázs, a Jobbik újpesti képviselője etikai eljárást kezdeményezett Bereczki ellen, mert szerinte a felvonuláson való megjelenése szembement a párt nyilvános politikájával.

Az etikai vizsgálat azonban nem indul el, mert "miközben a Jobbik nem vett részt Pride-on, nem szól bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt. A Jobbik egy valódi néppárt, nem pedig a Fidesz, ahol 30 évig tudatosan titkolják valakinek a szexuális irányultságát, hogy aztán egy brüsszeli ereszen menekülve kerüljön a nyilvánosság elé."

A Jobbik emellett sajtópert helyezett kilátásba azon orgánumok ellen, amelyek tényként írtak az etikai vizsgálatról.

A vasárnap.hu egyébként Staudt Gábort, a Jobbik etikai bizottságának elnökét idézve írt arról, hogy minden beérkező pan asszal kapcsolatban lefolytatják a vizsgálatot. Úgy tűnik, vagy tévesen idézték Staudtot, vagy ebben az esetben mégis kivételt tett a Jobbik, és el sem indította a vizsgálatot. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.