Elhalasztották a Magyarországnak járó EU-s pénzekről való megállapodás véglegesítését

  • narancs.hu
  • 2022. december 15.

Belpol

Feltehetően a lengyelek adócsomaggal kapcsolatos fenntartásai miatt.

Az európai uniós tagállamok elhalasztották a magyar helyreállítási tervről szóló megállapodás véglegesítését - értesült a Népszava.

A lap szerint négy dossziét terveztek szerda délután elfogadni (magyar helyreállítási tervről, a Magyarországnak járó fejlesztési források majdnem egyharmadának a felfüggesztéséről, az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatásról és a globális társasági minimumadó bevezetéséről szólókat), ám a procedúrát Lengyelország adómegállpodással kapcsolatos fenntartásai miatt nem tudták lezárni. A Népszava infomációi szerint az elfogadás írásos eljárásának következő határideje csütörtök dél, eddig kell a lengyelek aggályait eloszlatni. Ha nem sikerül, az egész megállapodást veszélybe sodorják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk