"Nem épül új stadion, míg nincs minden kerületben CT-berendezés" – Elindult Karácsony Gergely kampánya

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 1.

Belpol

Karácsony Gergely szerint ezt a várost nem lehet legyőzni.

Megtartotta főpolgármester jelölti kampányindítóját Karácsony Gergely. Szombaton a Szabadság téren gitárral a kezében arról beszélt, hogy csóró egyetemistaként került Budapestre 20 éve. Akkor szeretett bele a városba. Itt kapott esélyt a tanulásra, arra, hogy vidéki srácból valaki lehessen. Azt mondta, élhető várost akar teremteni. Ahol a jelszó az, hogy fűre lépni szabad.

A Garas Dezsőtől származó üzenet a két számára legfontosabb dolgot közvetíti, hogy Budapest legyen végre zöld és szabad.

Karácsony hangsúlyozta, van abban valami szomorú, hogy 30 évvel a rendszerváltás után a Szabadság téren a szabadságról kell beszélni. Ám mivel az veszélyben van szerinte, hát beszélni kell róla. Egyfajta hitvallást is előadott.

"Én is egy budapesti vagyok, mert ragaszkodom a fákhoz, hiszem, hogy a városi szegényeket nem büntetni, hanem segíteni kell, nem fogadom el, hogy a hatalom mondja meg, mit játsszanak a színházak, melyik irodalom a magyar, hogy a városban minden felújítás csak silány lehet, hogy kevesek gazdagodnak sokak kárára. Büszke budapesti vagyok, hiszem, hogy a város akkor is erős marad, ha le akarják gyengíteni azok, akiknek ez egy bűnös város."

Karácsony Gergely szerint ezt a várost nem lehet legyőzni.

Szerinte leváltja Tarlóst. Dicsérte az ellenzéki összefogást, azt mondta, a többi ellenzéki indulóval nem kell foglalkozni, mert ők így vagy úgy, de a Fidesz jelöltjei. Sokat kritizálta Tarlóst és a kormányt is. Igazi hangulatot csinált, mikor megüzente Kósa Lajosnak, hogy "nem a bozót ég, kedves Lajos, hanem az erdő", és tudatosította, hiába jut mindenről a foci a Fidesz eszébe, "a Föld mégsem focilabda".

false

 

Fotó: MTI

A főpolgármester jelölt szerint Budapest "szívta meg", hogy Tarlós jóban van a kormánnyal. Szerinte a fővárosnak az önbecsülését és a vagyonát is vissza kell szereznie. Utóbbiról szól a Tiborcz-adó – mondta Karácsony.

"Vissza kell adni a mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátást" – hangoztatta az ellenzék jelöltje. Emlékeztetett, a kormány a következő években ezer milliárdot akar költeni Budapesten. Karácsony szerint a pénzből stadionok épülnének. És bár Tarlósnak joga van az értelmetlen beruházásokat megvétózni, mégsem tett semmit. Úgy látja, el kell érni, hogy ne a miniszterelnök hobbijára, Tiborcz és Mészáros gazdagodására menjen el a pénz, hanem arra, amire kell.

Vállalást is tett, miszerint "Az én városomban addig nem épül új stadion, míg nincs minden kerületben CT-berendezés."

Neked ajánljuk