Orbán ma bejelentést tesz az új korlátozásokról

  • narancs.hu
  • 2020. november 3.

Belpol

A kormányülésen megtárgyalják a javaslatokat, majd döntenek is róluk.

Kedden kora este bejelentést tesz a miniszterelnök az új védekezési intézkedésekről - mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője (Müller Cecília beugrója) az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Galgóczi azt mondta, az operatív törzs folyamatosan javaslatokat tesz a kormánynak, amely a mai ülésén fogja ezeket megvitatni, a kormányülés után, kora este pedig a kormányfő bejelentést fog tenni.

Az újságírói kérdésekből kiderült, hogy a háziorvosok több esetben nem kérnek tesztek azoknál sem, akiknél a koronavírus tipikus tünete, az ízlelés- és a szaglás elvesztése jelentkezik. Galgóczi erre azt mondta, a háziorvosok körültekintően döntenek, de ha a tünetek rosszabbodnak, akkor pár nappal később érdemes újra próbálkozni, vagy akár mentőt is hívni.

Azt is elmondta, hogy eddig 1071 egészségügyi dolgozót vezényeltek át.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy már a települések 80 százalékán megjelent a vírus, és hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben Békéscsabán, Egerben, Kecskeméten, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben és a fővárosban is emelkedett, vagyis várható, hogy tovább fog emelkedni a fertőzöttek száma.

Figyelmébe ajánljuk