Előválasztást javasol Márki-Zay Péter Miskolcon

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Belpol

Úgy látja, két ellenzéki induló garancia a Fidesz győzelmére.

„A Mindenki Magyarországa Mozgalom aggodalommal figyeli a Miskolcon kialakult helyzetet, miszerint a DK és a LMP saját jelölt indítását jelentette be az ellenzéki Veres Pál polgármesterrel szemben, akit az ellenzéki pártok többsége továbbra is támogat” – írja Márki-Zay Péter a közösségi médiában. Szerinte két ellenzéki induló garancia a fideszes győzelemre: „A most egymásnak feszülő ellenzéki pártok és politikusok csak azzal bizonyíthatják be, hogy nem árulók, ha a helyzet megoldására készek egy közös megállapodásra, vagy ha erre láthatóan képtelenek, akkor előválasztásra, a Fidesz ellenében esélyesebb ellenzéki csapat kiválasztására.”

A hódmezővásárhelyi polgármester ezért felajánlotta, hogy segít megszervezni az előválasztást: „2021-ben egyszer már bebizonyítottuk, hogy az előválasztásnak hatalmas mozgósító ereje van, hogy a Fidesz világával szemben az ellenzéki szavazókban él a demokrácia tisztelete és bátran kiállnak nyilvános vitákra is nézeteik ütköztetésére, ígéreteik elszámoltatására, jelöltjeik megmérettetésére.”

Márki-Zay arra szólítja fel a miskolci ellenzéket, hogy tegyenek egy utolsó kísérletet az egyezségre és a teljes ellenzék közös indulására, vagy ha nem sikerül, egyezzenek meg az előválasztás feltételeiről. A polgárokat pedig arra kéri, hogy csak olyan jelöltekre szavazzanak jövőre, aki hajlandó volt egy előválasztáson történő megmérettetésre és megnyerte azt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk