Embereket toboroz a Város Mindenkié csoport

  • narancs.hu
  • 2019.06.10 15:50

Belpol

Egy 40 méteres molinót akar a szervezet kifeszíteni a Kossuth térre tervezett akciójuk részeként, amihez önkéntesek segítségét kéri.

„Június 11-én az Országgyűlés rendes ülésszakban tárgyalja az AVM-törvényjavaslatát. Erre szervezünk egy akciót, amin a »Magyarország nem a kilakoltatottt emberek országa! Orbán Viktor, 2017« 40 m-es molinót tartanánk fel. Ehhez keresünk molinótartó embereket!” – olvasható a a Város Mindenkié csoport Facebook-oldalán.

Kapcsolódó:

„Lakhatást, ne zaklatást!" – Tüntetést szerveznek a hajléktalanok üldözése miatt az Alkotmánybíróság épülete elé

Karácsony Gergely, Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor is beszédet mondd. „Az Alkotmánybíróságnak egy szabálysértési rendelkezésről kellett döntenie. A döntéstétje: a fedél nélkül élő emberek hatósági üldözése volt. A normakontroll eljárás azonban nem mutatott elég bátorságot, igazságérzetet és jogérzéket ahhoz, hogy érvényt szerezzenek a jogállamiság követelményeinek. A döntés szembe megy a korábban hozott alkotmánybírósági döntésekkel.

Neked ajánljuk

Hogyan szorítható vissza az ittas vezetés?

  • Tóth András

Bár a statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak, még mindig nagyon sokan ülnek ittasan autóba és vezetnek. Országosan legtöbben Bács-Kiskun, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ülnek volán mögé alkoholfogyaszrtás után, és okoznak így balesetet.