Ennnyi pénzzel támogatná Bige László Márki-Zay Pétert

  • narancs.hu
  • 2021. november 11.

Belpol

A műtrágya vállalkozó bőkezűnek tűnik.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Gazdasági Versenyhivatal 14 milliárd forintra bírságolta Bige László műtrágya vállalkozót, emellett hűtlen kezeléssel is megvádolták, valamint a kormánymédia is rászállt, miután azt mondta, kész támogatni Márki-Zay Péter kampányát.

A Hvg.hu most rákérdezett, mennyit is adna Márki-Zaynak a kampányban.

"Annyit adok neki, amennyit kér. Soha nem voltam és nem is leszek egyetlen párt tagja sem, és egyiket sem támogatom. Bár a kormánypárti sajtóban rám húzták, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy sem Gyurcsányt, sem Karácsonyt nem támogattam. Független, szabad gondolkodású embernek tartom magam, akinek véleménye van, s ha ez más, mint az aktuális hatalomnak, akkor rögtön bűnözőt és ellenzéki vörös bárót csinálnak belőlem? Mintha ismét a kommunizmusban, a hatvanas-hetvenes években lennénk" - válaszolta a vállalkozó.

Majd így folytatta:

"Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez, mert ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képviseli. Ez az ország soha nem volt még olyan megosztott, és soha nem volt olyan mély erkölcsi és morális válságban, mint ma. A folyamatos politikai háborúzás már átterjedt a mikroszintre, a családokra is. Márki-Zaytól remélném, hogy vissza tudja állítani a demokráciát. Ahol egypártrendszer van, ahol a hatalmi ágak egy kézben vannak, és nincs szabad sajtó, ott nincs kontroll a kormány felett, azt pedig nem demokráciának, hanem diktatúrának hívják."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.