Ennyi egészségügyi dolgozónak kell távoznia a kötelező oltás megtagadása miatt

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 16.

Belpol

Mától csak azok gyógyíthatnak, akik beoltatták magukat covid ellen.

Néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak a védőoltás megtagadása miatt a rendszerből – mondta el a Népszavának Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

A lap emlékeztet: lejárt szerdán a (kormány által két héttel kitolt)  határidő,  ameddig az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett oltatniuk magukat a covid ellen.  A kormány rendelete szerint elbocsátják azt, aki nem kért oltást vagy nem mutatott be olyan orvosi szakvéleményt, ami igazolja, hogy nem veheti fel a vakcinát.

A Népszava több nagyobb kórházat is megkeresett, ezek többségében 10-20 olyan alkalmazott volt, akinek szerdáig nem volt oltása.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.