Európai Parlament: Magyarország adja ki Gruevszkit!

  • narancs.hu
  • 2018. november 29.

Belpol

Ez egyre kínosabb.

Az Európai Parlament (EP) felszólította Magyarországot, hogy adja ki a börtönbüntetése elől menekülő, volt macedón miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit – áll az Európai Parlament honlapján. Az EP képviselői ma véleményezték, hogy mennyit haladt előre Albánia, Macedónia és Montenegró az esetleges uniós csatlakozás felé. Az ülés végén szavaztak a macedón jogállamiságról, és elfogadták az erről szóló jelentést.

Kicsoda Nikola Gruevszki, aki most Orbántól remél segítséget?

Budapestre szökött, mert régi barátjától remél segítséget. Idén részletes cikkben mutattuk be a volt macedón miniszterelnököt és furcsa ügyeit.

Az európai képviselők úgy látják, hogy Macedónia ugyan látható erőfeszítéseket tett az Unióval kapcsolatos reformok terén is, felszólították a helyi hatóságokat, hogy „fokozzák a pénzmosás és az összeférhetetlenség elleni harcot annak érdekében, hogy jobban védeni tudják az igazságszolgáltatást a politikai befolyás ellen”. Macedóniának emellett a jogállamiság fennmaradó hiányosságaival is foglalkoznia kell, amelyek továbbra is komoly gondot okoznak. Emellett a képviselők Magyarországnak is üzentek, miszerint a magyar kormánynak ki kell adnia Macedóniának Gruevszkit.

Figyelmébe ajánljuk