Még Fábryra is rámozdultak a biztonságiak az MTVA-ban

  • narancs.hu
  • 2019. április 15.

Belpol

Hadházy és az ellenzékiek ismét megpróbáltak bejutni az MTVA székházba.

Hétfő kora délután újra kivonult néhány ellenzéki képviselő az MTVA székházához, hogy megpróbáljanak szót váltani Papp Dániel hírigazgatóval, és beolvasni egy politikai kampányokkal kapcsolatos kiáltványt. Az akcióban Hadházy Ákos, Szél Bernadett, Tordai Bence, Varju László és pár momentumos vett részt, a Index megjegyzi, hogy az LMP és az MSZP nem küldött senkit.

  • Az ötpontos kiáltványt végül a Kunigunda utcai székház bejáratára, és az épület több pontjára ragasztották ki, de ezeket a beszámolók szerint hamar eltávolították. Ebben követelik, hogy konszenzusos vezető álljon a közmédia élén;
  • a fizetett kormányzati propaganda betiltását;
  • az EP-kampányban induló összes párt kapjon egyenlő arányban megjelenési lehetőséget a közmédia műsoraiban;
  • csökkentsék a közmédia költségvetését - a felszabaduló 60 milliárd forintot pedig inkább egészségügyre és oktatásra költsék,
  • hogy a közmédia számoljon be az uniós beruházásokról.

Szerettek volna bejutni is, a próbálkozásokat Szél és Hadházy is közvetített a saját oldalán.

Hadházy bent is próbálkozott, ahol még Fábry is felajánlotta segítségét és belépőkártyáját (avideón 5:22-től), de a biztonsági őrök hamar felkapták a fejüket a jelenetre, a műsorvezető meg is jegyezte, hogy „engem is földhöz nyomnak mindjárt”. Hadházy hosszan ecsetelte, hogy november óta próbált hivatalos úton időpontokat kérni, egyeztetni és bejutni Papp Dánielhez, de sikertelenül.

Fábry figyelmét azonban hamar elvonták, távozása előtt még szólt a biztonsági őröknek, hogy lazán és humorral kezeljék a helyzetet; Hadházy így aztán maradt a beléptető kapun kívül.

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos is live now.

Figyelmébe ajánljuk