Falus Ferenc hallucinál

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 12.

Belpol

Falus Ferenc a főváros legégetőbb problémájáról tartott ma sajtótájékoztatót. És még a saját népszerűsége is szóba került. Szürreális esemény volt.

A péntek reggeli özönvíz után Falus Ferenc egy sajtótájékoztatóval egybekötött háttérbeszélgetésre invitálta a sajtó képviselőit az Olimpia park előtti ötkarikáshoz.

A programnak címe is volt: Tarlós István valljon színt.

„Szerintem az olimpia az emberiség történetének egyik legszebb kezdeményezése” – kezdi Falus, és már mindenki várja, hogy mikor kerül elő egy vödör vagy egyéb kellék, hogy a Tarlósnak szánt üzenet kellőképpen beleégjen az emlékezetünkbe. De nem így történt. A jelenlegi főpolgármester kihívója lényegében azért hívta ide az újságírókat, hogy elmondja, szerinte nem áll készen az ország arra, hogy a 2024-es olimpiát Budapesten rendezzék meg. Schmitt Pál ugyanis azt találta mondani, hogy 2017-ben az ország készen fog állni arra, hogy a 2024-es rendezési jogra pályázzon. Ebben a történetben Falus szemében Tarlós most a jófiú szerepét játssza, hiszen ő úgy látja, hogy a város egyáltalán nem áll készen erre.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Falus így arra kérte Tarlóst, hogy tartsa meg a jelenlegi álláspontját a témával kapcsolatban, és szerezze meg azokat a forrásokat, amelyeket az olimpia megrendezésére kívánnak fordítani, ebből a pénzből pedig inkább oldják meg a hármas metró problémáját. „Hazánkban négymillióan nélkülöznek, kérdezzük meg őket, hogy mit szeretnének inkább: stadionokat, vagy nem éhes hassal, melegben kihúzni a telet.”

A kettőpercesre sikeredett úgynevezett sajtótájékoztató és háttérbeszélgetés kiegészült egy-két újságírói kérdéssel, melyekre Falus még elmondta, hogy Tarlós István azért mondja rá, hogy sok témában inkompetens, mert neki az a dolga, hogy őt szidja, hiszen verseny van, kampány van.

Azt is megkérdezték tőle, hogy nem lépne-e vissza a jelöléstől. „Senkinek a javára nem lépnék vissza, hiszen mindhárom párt engem támogat, és nekem a legmagasabb a támogatottságom Budapesten.”

Figyelmébe ajánljuk