Fegyelmit kezdeményeznek fideszesek hat ellenzéki budapesti polgármester ellen

Belpol

Mert nem kértek rezsitámogatást a kormánytól, és ezzel szerintük megkárosították a kerületüket. 

Hat fővárosi kerület kormánypárti frakcióvezetője fegyelmi eljárást kezdeményez polgármestere ellen, amiért azok nem egyeztettek a kormánnyal az energiakompenzációról, és ezzel szerintük megkárosították kerületüket – derül ki a hat érintett frakcióvezető videónyilatkozatából, amelyet csütörtökön juttatott el a Fidesz az MTI-hez.

Az MTI beszámolója szerint a videóban a III., IV., IX., XI., XV. és XVIII. kerületi Fidesz-frakció vezetői beszélnek arról, hogy a kerületeik vezetői nem mentek el az egyeztetésre Láng Zsolt kormánybiztossal, és így a kerületük nem részesül az energiaár-kompenzációból, ezzel pedig megkárosították a kerületi lakosokat, ezért fegyelmi eljárást kezdeményeznek ellenük. 

A kormány január 3-án jelentette be, hogy 44 milliárd forint kormányzati támogatást kapnak rezsiköltségeikhez a 10 ezer lakos feletti települések és fővárosi kerületek. A Népszava akkor arról írt, hogy  a legnagyobb támogatást – 3,2 milliárd forintot – a kormánypárti Debrecen és a szintén fideszes vezetésű Nyíregyháza kapta (1,7 milliárd). Egymilliárd feletti egyszeri juttatást kapott a szintén kormánypárti irányítás alatt álló Kecskemét, valamint az ellenzéki vezetésű Pécs, Miskolc és Szeged. Budapest 23 kerületéből 17 kapott támogatást, erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter később azt mondta, azok a kerületek kaptak pártállásra tekintet nélkül, akik leültek Láng Zsolttal tárgyalni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk