"Fegyverszünetet" kötött Lázár és Márki-Zay

  • narancs.hu
  • 2022. május 3.

Belpol

Megpróbálnak együtt dolgozni Hódmezővásárhely érdekében. 

Márki-Zay Péter konstruktívnak, Lázár János előremutatónak minősítette a két politikus kedd délutáni megbeszélését a kétórás találkozó után közösen tartott sajtótájékoztatón. Hódmezővásrhely független polgármestere és a térség fideszes országgyűlési képviselője Lázár kezdeményezésére találkozott egy hónappal az április 3-i választás után, ahol még egymás ellen indultak. 

Lázár úgy fogalmazott, hogy

négy év "polgálháborús állapota" után fegyverszünetet kötöttek, de nem öncélúan, hanem azért, hogy a hódmezővásárhelyieknek jobb legyen.

Márki-Zay arról beszélt, hogy hosszú listával érkezett, és végül három konkrét ügyben állapodtak meg az együttműködésről. A három fejlesztést még 2017-ben határozta el a kormány és Hódmezővásárhely előző vezetése, de úgy tűnik, most Lázár közbenjárására is szükség van, hogy haladjanak a projektek. Az első projekt az ipari park 100 hektáros fejlesztése, a második összesen 117 kilométer kerékpárút- és mezőgazdasági útfejlesztés, a harmadik a hódmezővásárhelyi iskolák energetikai felújítása. Márki-Zay azt mondta, az útfejlesztéshez többletforrásra lenne szükségük, az iskolafelújításnál pedig kormányzati engedélyre egy költségvetési átcsoportosításhoz.

A polgármester kijelentette azt is, hogy a város mindenben segíteni fogja a hódmezővásárhelyi kórházat.

Kiderült még, hogy Lázár és Márki-Zay úgy tervezi, rendszeresen találkoznak majd. Márki-Zay szerint a város békés fejlődése példát mutathat az egész országnak, megmutathatja, hogy április 3. után is van élet. Hozzátette, szeretné, ha mindent elepülés és Hódmezővásárhely is politikamentesen tudna fejlődni, de ez nem csak Lázáron múlik majd, hanem a Fidesz-kormány általános hozzáállásán.

Lázár azt ígérte, a projektek előrehaladását képviselni fogja a kormánynál; mint mondta, az önkormányzat feladata az, hogy ezeket megfelelő minőségben készítse elő. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk