Hadházy: Orbánék 2006 után bojkottálták a parlamenti üléseket

  • narancs.hu
  • 2022. május 3.

Belpol

Kocsis Máté posztjára reagált. 

„Kocsis jobban tette volna, ha hallgat, vagy mielőtt butaságokat írogat, megkérdezi a főnökét. Vagy ha nem meri, megnézi a parlament honlapját. Orbán a 2006-os veresége után nem járt be a parlamentbe, 2009-ben meg sem szólalt, előtte és utána évente egyszer. 2006-ban pedig párszor a költségvetés vitájában” – írta Hadházy Ákos a Facebookon. 

A független országgyűlési képviselő hozzátette, Kocsis ehhez képest azt posztolta, hogy „csak azért, hogy ma ne legyen félreértés: Az Országgyűlés a megválasztott képviselők munkahelye, ezért azt komolyan kell venni, mint minden más munkahelyet. Az a képviselő, akinek csak a fizetése fontos, de munkahelyére nem jár be, a szabályokat nem tartja be, az nem méltó arra, hogy az Országgyűlés tisztségviselője legyen.”

„Orbánék 2006 után bojkottálták a parlamenti üléseket, pedig akkor nyoma sem volt a demokrácia ilyen fokú leépítésének, bár kétségtelenül az öszödi beszéd és utóélete vetett bőven fel kérdéseket.

A Fidesz akkori politizálásának sikerén viszont 12 év kudarca után elgondolkodhatna az ellenzék.

Azóta a Fidesz teljesen leépítette a demokráciát és már egy tucat indok lett volna arra, hogy a parlamenti mandátumunkat ne a ház falai közötti színjátékra használjuk, hanem arra, amire kell: tisztességes választási feltételeket kiharcoló ellenállás megszervezésére és a hatalom valódi, helyszíni ellenőrzésére és az emberekkel való rendszeres találkozásra. Kocsis Máté nem véletlenül fenyegette meg még tegnap is az ellenzéket, hogy ha nem vesznek részt, nem kapnak jól fizető plusz pozíciókat (részt vettek). A Fidesz ugyanis tudja, mit kellene csinálnia az ellenzéknek, csak nagyon nem akarja, hogy azt csinálja” – fogalmazott Hadházy Ákos. 

Hétfőn volt az Országgyűlés alakuló ülése, amire Hadházy nem ment el

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk