Fekáliacunamit vár magára Karácsony Gergely

  • narancs.hu
  • 2023. november 11.

Belpol

Budapest főpolgármestere az önkormányzati választás előtti helyzetet elemezte.

Karácsony Gergely volt a Magyar Hang Kompország műsorának vendége, a beszélgetésben pedig természetesen szóba került a jövő évi főpolgármester-választás is, ezzel kapcsolatban Karácsony tett pár érdekes kijelentést:

  • a Fidesznek azért nincs jelöltje, mert nincs Budapest-politikája sem,
  • a pártnak egyetlen igaz mondata nincs Budapestről,
  • pokoli nehéz lesz a választás, illetve az azt megelőző időszak,
  • „elképesztő mennyiségű fekáliacunamit” kell elviselnie neki és a jelöltjeinek,
  • a Fidesz jelöltje papucs orrán pamutbojt lesz.

Hozzátette, a jelölt kérdése szerinte pár száz szavazatot mozgat majd meg és vár arra, hogy a propagandagépezet beinduljon. Hozzáteszi: úgy gondolja, a Fidesz kő-papír-ollóval választja majd ki a jelöltet, mert senki nem akarja ezt a pozíciót.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.