Feljelentette a magyar katolikus püspöki kar Perintfalvi Ritát

Belpol

Feljelentett a magyar katolikus püspöki kar a grazi megyéspüspöknél és az egyházi jogi törvénykönyv két paragrafusára hivatkozva követelte a megbüntetésemet – írta legutóbbi közösségi oldali bejegyzésében Perintfalvi Rita.

A teológus, aki jelenleg a Grazi Egyetem Katolikus Fakultásának tanára, hozzátette, az ok két Facebook-posztja volt, amiben erőteljesen kritizálta a magyar egyházak – köztük a sajátja – kollaboráns magatartását az áprilisi parlamenti választás kapcsán

Mostani bejegyzésében azt írta, a megbüntetését ráadásul olyan módon követelték, hogy őt előtte meg sem keresték, még csak beszélni sem akartak vele. Vagyis megvádolták úgy egy külföldi püspöknél, aki még magyarul sem tud és akinek semmi köze a magyar politikához, hogy őt, mint vádlottat meg sem hallgatták. Szerinte ezt még az egyházi jogi törvénykönyv is megköveteli ilyen esetekben. Azóta volt a grazi püspöknél, ahova a dékán és egyik kollégája is elkísérte. Előtte szinte minden grazi kollégájának elmesélte, hogy milyen módon próbálják tönkretenni.

Ezután így fogalmazott: „Így őszintén elmondhatom, hogy azon a napon, amikor az osztrák püspök előtt álltam, egy egész fakultás állt mögöttem.

A beszélgetés a püspökkel pedig olyan megérintő, emberi és spirituális élmény volt, amiben idehaza még soha életemben nem volt részem.

Valóban találkozhattam azzal az egyházzal, amiről Ferenc pápa álmodik és azzal az egyházzal, ami miatt én is teológus lettem. Viszont mélységes szomorúsággal tölt el, hogy a magyar katolikus egyház nem ilyen. És ezen a ponton el is akad a szavam. Én továbbra is kész vagyok a velük való párbeszédre. Bár erre szerintem soha az életben nem fog sor kerülni.”

Hozzátette, a beszélgetés részleteit nem szeretné kiadni, a hivatalos választ az érintettek hamarosan megkapják. Szerinte az egész helyzet tovább erősítette a megbecsülését és értékelését Ausztriában

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk