Felszámolják a Vitézy Dávid vezette Nemzeti Közlekedési Központot

  • narancs.hu
  • 2022. július 29.

Belpol

A projekteket az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) veszi át.

Még egy hónapja sem létezik, de máris döntöttek a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) bezárásáról – írja a Népszava.

Az NKK mint önálló intézményt azért szüntetik meg, hogy ne legyenek párhuzamos állami struktúrák. A projekteket ezért az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) veszi át a tárca sajtóosztályának közlése szerint.

A Népszava emlékeztet, hogy az NKK-nak nem sok időt hagytak arra, hogy a létrehozott intézmény bizonyítson, ugyanis ez a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) átnevezésével jött létre idén júliusban. Ekkor Vitézy Dávidot már el is távolították a cég éléről és közlekedési államtitkárrá nevezték ki Palkovics László Technológiai és Ipari Minisztériumába. A gyors felszámolás a Népszavának nyilatkozó források szerint még az érintetteket is meglepte.

A szervezet általt vitt, mintegyt 3-4 ezer milliárd forint összértékű projekt (például a vasúti fejlesztések, a Ferihegyi gyorsforgalmi út átépítése, a Nyugati Pályaudvar átalakítása, a Galvani híd, vagy éppen a recski nemzeti emlékpark, a csepeli és a városmajori közpark) folytatásáról a kormány dönt majd a ÉBM javaslatára.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk