Ferencvárosban októbertől akár bezárhatnak az óvodák és a szociális intézmények is

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 8.

Belpol

A bölcsődék, a művészeti és kulturális intézmények is hasonló sorsra juthatnak, ha nem lesz gáz a fűtéshez.

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere a Népszavának beszélt arról, hogy az energiaszolgáltató társaságoknál informálisan azt mondták neki, jelenleg „mindenkinek meg van tiltva”, hogy önkormányzatokkal szerződjön. Emiatt a Ferencvárosban októbertől akár az önkormányzati óvodákat, a bölcsődéket, a szociális és a kulturálsi-művészeti intézményeket is bezárhatják a gázhiány miatt.

A Lapnak Baranyi arról beszélt, hoyg már júliusban tendert írtak ki a gázbeszerzésre, de egyetlen jelentkező sem akadt, a jelenleg érvényben lévő szerződésük viszont szeptember végéi él. Ha ennek lejárta után senkivel nem sikerül újraszerződni, akkor az intézményekben nem lesz se meleg víz, se fűtés. Ha nem sikerült megoldást találni, október elsejétől bezárhatják az önkormányzati fenntartású ferencvárosi óvodákat, bölcsődéket, művészeti, kulturális és szociális intézményeket. 

A probléma nemcsak az ellenzéki önkormányzatokat érinti, emlékeztet a Népszava arra, hogy legutóbb Cser-Palkovics András, Székesfehérvár kormánypárti polgármestere írt a közösségi oldalán arról, hogy mekkora nehézséget okoz a város önkrományzatának, hogy a resziemelkedés miatt egyáltalán a legalapvetőbb szolgáltatások (például óvoda, bölcsőde, nyugdíjas otthonok, közösségi közlekedés, háziorvosi rendelők) őszi, téli működtetését biztosítani tudják. 

A főváros szintén bajban van: Karácsony Gergely többször beszélt már arról, hogy a a BKV villamosai, a metró és a trolik állhatnak le, ugyanis a BKV áramszerződés december 31-ig szól, és hiába próbálkoznak, hónapok óta nem kapnak érvényes ajánlatot a pályázatán indulni jogosult áramkereskedő cégektől.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk