Fidesz: Brüsszelben megszavazták, itthon hallani sem akarnak róla
ujhelyi_istvan_top_story_lead.jpg

Fidesz: Brüsszelben megszavazták, itthon hallani sem akarnak róla

  • narancs.hu
  • 2019. november 18.

Belpol

A kormánypárt képviselő az Európai Parlamentben elítélték a török agressziót Észak-Szíriában.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának mai ülésén tárgyalták l annak az állásfoglalásnak a tárgysorozatba vételét, ami az Észak-Szíriában történő török katonai agresszió elítélését tartalmazta.

A dokumentum alapját az a határozat adta, amelyet néhány napja a Fidesz EP-képviselőinek támogatásával fogadott el az Európai Parlament ebben az ügyben, írja közleményében Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

A szocialista politikus kezdeményezte ugyanis, hogy a határozatról a magyar Országgyűlés is tárgyaljon, a javaslatát minden ellenzéki parlamenti párt támogatta.

Mint írja, a javaslat tárgysorozatba vételéről (azaz arról, hogy egyáltalán szavazhasson róla az Országgyűlés), ma döntött a külügyi bizottság. A közlemény szerint Ujhelyi István és a Fidesz politikusai heves, helyenként személyeskedésig fajuló vitába bocsátkoztak.

A közlemény szerint Németh Zsolt fideszes bizottsági elnök kénytelen volt elismerni, hogy pártja egyetért az EP-ben is elfogadott és most a magyar Országgyűlésnek is benyújtott dokumentum tartalmával, annak megerősítő elfogadását azonban feleslegesnek tartják, ezért tartózkodtak annak tárgysorozatba vételénél.

Ujhelyi szerint „a Fidesz ezzel egyszerre csinált hülyét saját EP-képviselőiből, és saját magából is“ és kiderült, hogy a Fidesz számára nem Magyarország, nem az európai érdekek és az emberi jogok, hanem kizárólag Orbán Viktor és a sötét családi üzelmei számítanak.

Figyelmébe ajánljuk