Fideszes képviselőjelölt és szélsőjobboldali kötődésű alapítvány lép fel az iskolában, ami elhatárolódott Pankotai Lilitől

  • narancs.hu
  • 2022. november 18.

Belpol

A diáklány egyébként arról nyilatkozott, hogy elhagyja a gimnáziumot. 

„Az élet védelmében” címmel előadást szerveznek a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban jövő hét pénteken. Ez volt az az iskola, amelyik elhatárolódott egyik diákjától, Pankotai Lilitől, amiért „a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető” beszédet mondott az október 23-i oktatási tüntetésen – írja a 444.hu

Az esemény házigazdája Kővári Lajos lesz, aki 2010 és 2014 között a Fidesz országgyűlési képviselője volt és idén is indult kormánypárti jelöltként. Jelenleg a pécsi közgyűlésben a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közös frakcióját vezeti. De tart előadást Földi-Kovács Andrea, a HírTv egykori műsorvezetője, aki egy bizonyos Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának tagja. A 444.hu azt írja a szervezetről, hogy többnyire a kormánypárti sajtó ismert szereplői dolgoznak benne, de több szálon is kötődnek szélsőjobboldali csoportokhoz. 

Az alapítványt kultúrharcos cikkeiről ismert Szakács Árpád, valamint Moys Zoltán hozta létre, utóbbi a Kitörés-emléktúrát szervező Börzsöny emléktúra vezetője. 2011-ig Moys cége, a Dextramedia gyártotta az akkor még szélsőjobboldali Jobbik N1TV híradóját is, amelynek egyik adásában jelentős államférfiként emlékeztek meg Adolf Hitlerről. 

Pankotai Lili egyébként a héten arról nyilatkozott, hogy elhagyja a Nagy Lajos Gimnáziumot. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk