Figyelmeztettek három tanárt, diákok álltak sorfalat értük

  • narancs.hu
  • 2022. október 4.

Belpol

A tankerület képviselőit kockás inges diákok fogadták a budapesti Szent István Gimnázium aulájában.

Figyelmeztető levelet kapott a budapesti Szent István Gimnázium három tanára a tankerülettől, mert polgári engedetlenségben vettek részt. Valóban: hétfőn így tiltakoztak amiatt, hogy a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elbocsátották a kollégáikat.

Az „utolsó figyelmeztetést” személyesen kézbesítette kedden a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Házlinger György és egy munkatársa. A tisztviselőket a 444 és a Telex tudósítása szerint kockás inges diákok fogadták az intézmény aulájában.

A diákok sorfalat álltak. Tanáraik nem engedték meg nekik, hogy elállják a bejáratot. Néhány szülő is megjelent a gimnázium bejárata előtt, tiltakozva a tankerület intézkedése ellen.

Az érintett pedagógusok átvették a levelet, az iskolában azóta a megszokott módon zajlik a tanítás.

A 444 arról ír, Házlinger György tankerületi igazgató korábban ebbe az iskolába járt, bár a megkérdezett pedagógusok nem emlékeztek rá. 

Hétfőn a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárok melletti szolidaritásukat polgári engedetlenséggel fejezték ki a Szent István Gimnázium és a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tanárai. A Kölcsey gimnázium igazgatója, Fazekas Csaba a Facebookon állt ki elbocsátott kollégái mellett. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk