Fillérekbe kerül a Gundel a Miniszterelnökségen
orbaUn_eszik.jpeg

Fillérekbe kerül a Gundel a Miniszterelnökségen

  • narancs.hu
  • 2019. január 7.

Belpol

Erősen olcsósított ebéd jár Orbánnak és munkatársainak.

Alighogy kiderült, a történelmi Gundel működteti a várba költözött Miniszterelnökség új menzáját, máris a hivatal máris reagált. Orbán Viktor egyik kommunikációért felelős embere, Kaminski Fanny, azonnal két fotót is küldött a hvg.hu-nak, hogy bizonyítsa: hiába luxusétterem a Gundel, a Miniszterelnökségen olyan olcsón adja a menüt, amennyiért a városban szinte sehol nem lehet megebédelni.

Egy csésze leves mindössze 300 forint, főétel már 700-tól van, a kétfogásos napi menü pedig mindössze 850 forintba kerül. A fotókról az is kiderül, hogy a puritán Gundel-menüt milyen puritán módon fogyasztja el Orbán Viktor és Gulyás Gergely.

false

 

Fotó: Miniszterelnökség

Azt viszont, hogy mindezért mennyit fizet a Miniszterelnökség, és hogy az étel azért ilyen olcsó, mert annak árát esetleg közpénzből kiegészítik, továbbra sem tudni.

 

false

 

Fotó: Miniszterelnökség

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?