Finoman odaszúrt az SZFE-s hallgatóknak az Állatorvostudományi Egyetem rektora

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 7.

Belpol

Náluk is volt modellváltás, aminek nagyon is örülnek.

"Ellentétben egyes tüntetéseket szervező, politikai performanszokban érdekelt felsőoktatási intézményekkel, nekünk kifejezetten örömünkre szolgál, hogy a (.) modellt váltó egyetemek közé kerültünk" – mondta ma Sótonyi Péter Budapesten az Állatorvostudományi Egyetem évnyitó ünnepségén.

Az eseményen ott volt Kövér László is, aki szintén sietett megvédeni a felsőoktatás átalakítását: „az Állatorvostudományi Egyetem fenntartói modellváltása sikertörténetnek ígérkezik” – mondta Kövér. A házelnök szerint a felsőoktatásban jelenleg zajló szervezeti átalakítás azt a célt szolgálja, hogy a magyar egyetemeknek nemcsak a nemzetközi felsőoktatás és tudományosság eredményes résztvevőinek, hanem a magyar kulturális szuverenitás erősödő alapintézményeinek is kell lenniük.

Kövér szerint, ha meg akarjuk őrizni a demokrácia működőképességét és az egyéni, illetve közösségi szabadság jelenlegi fokát, akkor meg kell találni az együttműködésben azt az új egyensúlyt is, amely biztosítani tudja az alapvető nemzeti érdekek érvényesülését. Ellenkező esetben "semmi nem lesz, ami társadalmaink kapaszkodókat vesztett tagjait megvédhetné a pénzhatalom általi totális szellemi és anyagi alávetettségtől" - fogalmazott. (MTI)

Figyelmébe ajánljuk